Сакам да има војна

 

сакам да има војна
да биде лето 2111 година
противници да ни се Плутонки
голи невооружени со прекрасна папаја
меѓу нозете

сакам да ни се предадат
со сето свое цивилизациско вооружување
од насмевки допири и бакнежи
зашто кај нив тоа значело целосна победа
и освојување на се она што непријателот
го поседува

Ама сум луд
па ние одсекогаш сме биле
здрвени збунети плашливи лигави
за никаде
во сиот тој налет ќе се чешкаме и воопшто
не ќе знаеме што да правиме со
чоколадото

Марио Јагоски  2016 г

Влезено во книгата за евиденција низ вековите.

Image result for Caribbean islands beautiful women

 

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промени )

Connecting to %s