Сама во сонот

Сама во сонот

како јакната од зимското палто
залепена околу мојот врат
твојот поглед
одекнува по ходниците
желни за прочистување
Ги отру зборовите со
твојата амброзија
и киваат како немирни
ѓаволчиња детински невино
а сепак..
Mоите мисли те изненадуваaт
преку оградата, пак до тебе
во сонот, пак до тебе
и онака пак до тебе…
Не те честам со нив
така лесно зашто денес
не e голем четврток
ни голем петок не е а не е
ни тој Вторник
можеби кога мислам дека сум сам
ти слушаш насмевки….
МЈ

Image result for crno bele slike

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

w

Connecting to %s