НЕ ЗНАЕМЕ ОД КАДЕ ДОАЃАМЕ

 

не знаеме од каде доаѓаме
ниту во времето без врати
не знаеме каде одиме
за љубовно јагне сонуваме
само врвца зад себе водиме

сите имаме соба за фотографирање
во неа се нашите пози
подарените овенати рози
колевка во која негуваме зборови
скршено стакло на прозорецот
и мал поглед во старите дворови

знаеме само
дека со празнината не следи
мораме со јазикот да ја полниме
со моќ и немоќ
со добиена или изгунема битка
со наведната глава или исправена
со мудрост или памет плитка
МЈ

Image result for Chris Buzelli

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промени )

Connecting to %s