Љубомора

Љубомора
*
Не е љубовта слепа туку љубомората,
на  генијалците  таа им се поклонува,
ја пече и изрезбаното срце во кората,
каде сечиј поглед знае што се сонува.

Споредувањето за љубомората е смрт,
таа кучешки завива привлекува крадци,
таа ноќе ја покопува љубовта во туѓ врт,
таа не е напред назад туку сите правци.

Како може љубовта таков ѕвер да роди,
среќа што таа без неа сепак умира често,
гладот нема очи затоа љубовта го води
љубомората памет нема не ја фаќа место.

Љубомората е вампир што ја убива тревка,
кога  цветовите  си местат убава насмевка.
МЈ 2914 г

Related image

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промени )

Connecting to %s