Реалност убава и страшна

Реалност убава и страшна

ми здосадија автомобилите
сакам кочии
црно бели коњи што ги влечат
звук на метал од потковица
фиук на камшици воздухот што го сечат

сакам небо наелектризирано
за бура што се спрема
ветер низ воздухот
шешири и сукњи што крева
лисја и хартии без смисла во лет
реалност убава и страшна
големо очекување голема врева

Сакам расцеп на небото видлив
силен млаз на времето што протечува
филозофски погледи нагоре
подигнати раце говорници на плочниците
со говор што мрзне
на крајот на улицата режисер со сраснат мозок
оваа приказна на лента да ја стави да се дрзне

МЈ 2016 г

Related image

authorized

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

w

Connecting to %s