За тебе молчам

За тебе молчам

За тебе ќе молчам како ехо
како капка роса врз црвен цвет
како жар под пепелот што спие
како траг чуден на небото сино
од непознат објект од друг свет

Никој нема да знае каква е оваа жед
какво е ова соѕвездие
во постелава што ми те порабува
без збор прсти што се плетат
од усниве топло што те опива
соништата со насмевка што ми ги ограбува

Никому нема да кажам
зошто пролетта молчи во мене
среќата и болката пртегрнати спијат
зошто светлината е постојано жива
во моето езеро од сонети само таа плива

Никому нема да кажам

МЈ 2016 31 Деекмври

Image result for sputnik ljubavi murakami

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

w

Connecting to %s