Те имам во перото

Те имам во перото

Јас имам посебно перо за љубовта
и мастило од небесното дрво
под небесната кора што се слева
чиј извор никогаш нема да сопре
ја менува бојата со секоја твоја воздишка
штом перото капка голтне
и душата ни ја допре

Моето перо те зема и мене ме дарува
ти бескрајот го имаш како небо ѕвездите
можеби прашинче си
толку мало сепак во моите очи царува

 

МЈ 2016
30 Декември

Image result for hirosima ljubavi moja

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промени )

Connecting to %s