Тетовирај ја песокта

Тетовирај ја песокта

Врзи парче од небото
направи од него Змај маесечина
потрчај гол под неговата сенка
врисни кога ќе нагазиш стара школка
опашката негова нека те милува в грб
лавот во тебе нека мрмори и стенка

На твоето куче довери му ја клетвата
за сето мајчино млеко
што животот ти го пие без да плати
можеби зарипнато ќе залае
кога гласот ко гваран ќе ти стане
ти ќе си друг а тоа нема што да сфати

Тетовирај ја песокта
на брегот од твојата последна песна
мавни и на чапјата се левата рака
што го сонува прстенот на Сатурн
отвори го кафезот со зборовите
летајте метафори вие сте мојата мака

МЈ 2017 г

Related image

authorized

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промени )

Connecting to %s