Ти не си грижа во мојава глава

Ти не си грижа во мојава глава
*
Ти не си грижа во мојава глава,
во нејзе сефови и фиоки не мал е број,
поминуваш низ патецот ситна си става,
куцаш како комплекс од фројдовски сој.

Пишуваш без потсвест и никаква невроза,
и воопшто не си грижа во мојата глава,
немаш скривалиште ни либидо ни психоза,
гола без цензура со тебе амблемите се бават.

Наводно во сништата си светла и рафинирана,
срамот ти е водач авантурист и стручна метла,
не, не си моја грижа туку тајна недефинирана,
вриеш, од мене се криеш како надеж светла.

Се сокриваш при ваквата поетска коретктура,
зошто молчиш два пола сме од иста култура.
Марио Јагоски
2017

Related image

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

w

Connecting to %s