Додека траат псовките

Додека траат псовките

додека траат псовките
ајде да си играме
ќе си подаваме еден на друг
заклучоци
оправдувања
факти
и искривени љубовни изјави

кога ќе се измориме
ќе седнеме врз купот школска лектира
ќе се искачиме
врз пердувестите облаци
со реална врска
и ќе ја запееме врескачката песна
на вистинското
античко варварско племе

навистина ќе почуствуваме олеснување
зашто ќе нема гробови
само синило и црвенило
и прсти ќе нема
нема потреба од тестамент
ионака нема што кој
да преживее

Марио Јагоски
7 март 2017 г

 

Image result for krava cita novine

authorized

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

w

Connecting to %s