Горди на летот за отстрел

Горди на летот за одстрел

Сакав и вечерва
со стихови да ве почестам
но неможам
наеубави работи се случуваат
на пријателите мои мислите
им ги погубуваат

Ги гледам кутрите
како во бројлерска фарма
бели весели пилиња се
ги одбираат и класираат
ги пелцуваат ли вакцинираат
за ден два не се тие
во нешто трето мутираат

Растат во своите очи
протегаат крила до орелски висини
во мислите мисир им е дострел
со песна се стројат
на катапултот на злото
горди на летот за одстрел

Марио Јагоски
2017 г

фотографија на Mario Jagoski

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

w

Connecting to %s