Aкo барате пророк

Ако барате пророк

Ако барате пророк
не мора да е куц или слеп
само славата да не му е темна
советот да не му е пламен
само свеќата да му гори земна

Само што ќе му се обратите
страдањето во очите да ви го види
за него секоја приказна
има приспивен почеток и крај
не биди парадокс човек пред него биди

Пророкот има дозвола
да ги убие демоните од иднината
за патот да ти го расчисти
внимавај твојата приказна ја крои
од хиенската слава што ти се нуди
гледај во него исцелител не брат
тој сака само во човек да те вброи
МЈ 2017

Image result for prorok

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

w

Connecting to %s