На денот на поезијата

На денот на поезијата

А да испеам една политичка
полна со патриотизам
со пратец во средината
половина наша половина ваша

А да ги подбуцнам едни со други
со испревртена песна
убаво филувана со лаги
од едната страна горки
од другата слатки

Не не бива така
јас со неа секогаш славам разделба
не сакам да ми се врати
како дрдорење на страчки
во пандорина кутија

Ќе напишам едноставна
да биде и наша и ваша
во камен ќе ја затворам
за таму да ја прочитате
штом долета врз вашата глава

МЈ 21.03. 2о17

Related image

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

2 Responses to На денот на поезијата

  1. mario@com.mj.mk напиша:

    Хвала Zevsova cerka 🙂

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промени )

Connecting to %s