Не се збогував со поезијата

Не се збогував со поезијата

Таа е роман за една жена
со длабока рана и скршена нога
во најдобри години
од јавноста што бега
за љубовта возвратена што збори
неисполнета во отсутноста на маж
за огнот во неа сеуште што гори

Романот е историја тоест жена
на интимен простор сведен
долж медитеранот до Венеција
поделен на седум новели
во него таа е само простор и време
исполнети со легенди и страсти
плодна нива спремна за ново семе

Возбудлив роман во кој да се живее мора
простор време жена
микрокосмос спремен за транзиција
и луциден поет од фениксов синдром болен
со раскошни слики и заплет од беда и бес
главен лик во врвот на двосмислена сцена
поетски врв за скротување на секој див пес

МЈ 2017 г

Related image

authorized

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

w

Connecting to %s