Ја сакам црната жена

Ја сакам црната жена

многу ја сакам црната жена
зарад стиховите ноќе што ги ткаам
и во сонот таа ми е сјајно црна

покрај мирната река кога трчам
таа е на спротивната страна гола
ми го краде сонцето при себе

јас трчам низ шибјето и врбите
небаре паралелноста ја одржувам
се до утоката барајќи го пресекот

танцува змиулесто со црнобијно срце
ме излудува до плач на новородено дете
реката сеир гледа никако да се премости

жолтото сонце црни крилја да и даде
барем кај мене да слета во мојата грива
немирот да ми го излекува со црната магија

Image result for афричка жена

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промени )

Connecting to %s