I think

I think

што мислам за светот
тој е мој брат
езерски брег
место за концертни мириси
поезијата таа барем еднаш дневно
треба да врне
на македонскиот пазар
дефицит на непрскана демократија
се` има вовед и последна фаза
бурето со барут доверено на
балкански будали
шарлатани на партиски трпези
гнетат трикови и ретардирани тиради
медиумите посебна приказна
како фрлени пари за стиропор
и кинески асфалт кој на облачно време се топи
циркусот за последните
кловнови на европа наречен македонија
виртуелност брат три четири пет Д
граници нема не постојат
јас мислам и дишам само со нов тендер
за нов народ
во мојот свет

MJ 2017 г

Image result for Мана Моримото

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

w

Connecting to %s