Слика или псалм

Слика или псалм

поминував покрај оградата
наречена очај
внатре го видов Икар
на восочна лента втиснуваше пердуви
си помислив
зарем овој не е истиот оној
што падна во морето

можеби и не е
помислата ми е грешна
овој имаше некако раширени нозе
како патка и чудни наочари на пилот

слика гледам си реков
или псалм е ова
можеби е само човек кој се сели
па ги собира старите играчки
да му се најдат во куќата на надежта
време е

МЈ 2017 г

Image result for ikarus in the children's drawing

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

w

Connecting to %s