,,Тврдокорен“

“Тврдокорен“

Глумата му била
хибернирано кретенство
како по чудо умеел да плива
во маглата над даските

мислеле изумител е а всушност
метафизичар самоук платеник
консумнет на катадневно
самоубиство

апсурдноста од неговата потреба
ја има само во теориите
за кроење и прекројување туѓи желби
облечени во наклони и манири
во уличните мајмунарии

истиснат од подземјето
како чир рака под рака со злобата
облечен во рувото на опседнатоста
под маската на проповедта
ни го бранува океанот на слободата
МЈ 2017 г

=======================

е нема слика !!

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промени )

Connecting to %s