ДЕКАДА

Поминува една декада
радост плач раѓање
и гозба поминува крај тебе
ти си бог
ствараш пластиш игнорираш
цврсто се држиш нема паѓање

Добро човеку
кој камен те родил
студенилото што не го чувствуваш
сопка не си
за нечии чекори за нечија љубов
на патот што си се згодил

Ајде сега слегувај
дигни ја рампата на времето
нови ветрови што носи топли
помилувај води
крвав траг што оставија
врз лицето погледот од бремето
МЈ 2017 г

Image result for ТУГА

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

3 Responses to ДЕКАДА

  1. Daisy напиша:

    Stvarno perfektno!

  2. mario@com.mj.mk напиша:

    Благодарам роза 🙂

  3. роза напиша:

    Перфект

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

w

Connecting to %s