Ништо посебно

Ништо посебно

Ништо посебно
слушам стари ју хитови
се смеам на упорноста нечија
по секоја цена и губење време
да се пишуваат твитови

Можеби нетот е рeалност
измислен производ на некоја раса
крадец на емоции и зачнати идеи
сеуште е млад еволуцијата му е скала
ко карти покер не офирани на маса

Ништо посебно
реалноста променлива беше била
добиваш ни на сон што не си сонил
даваш тоа што немаш наивни те следат
од туѓи слики бесмислено црпат сила

Како црна дупка
и најдалечните мисли се слеваат во него
незнам сега љубовта каква добива форма
има ли сласт запаллива е или секаде плови
плаче се дави некаде или спие на брегот
МЈ 2017 г

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

w

Connecting to %s