Oднекаде музика

Однекаде музика

Јава на бел коњ
мафта со срадањата на духот
остава зад себе искри меѓу облаците
тие почнуваат да танцуваат
на јазикот на децата

Високо кренати пејсажи
висат над вашите глави
се слуша музика
вие газите на ивицата од парадоксот
се радувате божем
играте
по тактот на кнедлата во грлото

МЈ 2017 г

Image result for леонард коен

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промени )

Connecting to %s