Тролови

 

Помеѓу фугите на мојата поетска градба
во малтерот втиснат се појави еден трол
како се најде тука непоканет на свадба
неправилен аглест згрбавен прав вол.

Морав со остар потег да го отстранам цел
за да можат стиховите за раце да се фатат
метафорна кула искривена да е, не е фер
вљубените на врвот од неа страшно патат.

Повторно стих напластен над друг редам
се тетерави ко циркуски кловн на врв игла
очигледно трол сега труден двајца следам
ми кршат од моите стихови цигла по цигла.

Троловите сакаат да испеам по нивна мерка
секој од нив да се фали дека е голема ѕверка.
МЈ 2017 г

Related image

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

w

Connecting to %s