Денес

Денес

Денес повторно младувам
живеам секаде
и онаму каде што живеев
учам да пишувам
Лесен како пердув
денес
летам низ мојата автобиографија
како современ дрон
надлетувам
многу довршени и недовршени градби
Денес славам
премостена провалија
пад на егоизмот од сонот
ги дарувам крадците
на мојата несреќа
денес…
МЈ 2017 г

Фотографија на Mario Jagoski.

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

w

Connecting to %s