Стих-битие со нарцис очи

Стих-битие со нарцис очи

Стихот неповикан доаѓа со куп браќа и рее
седнува врз главата на лавот на каучот стар
почнува хорска песна од колачот што зрее
во мене, метафизиката ми ја греат свеќи пар.

Се сетивте, да не потцртувам шумска зверка
дали е мачка ил јагуар пред мене се нуди
судбината во градиве ребрата ми ги мерка
од убост да се мрeе ил од допир што мe буди.

Ме опседна овој стих-битие со нарцис очи
трепери префинетост ко грозница кон мене
мртов а жив тонам во овие бразилски ноќи
страста посега и ме зема во неговото племе.

Собата испарува во тој пупчест мирис свиен
јас гол во челуста на јагуарот стопен и слиен.
МЈ 2017 г

Image result for slikartstvo olovka act

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промени )

Connecting to %s