Уморен

Уморен

Уморен сум од силата
на затегнатиот лак врз прашањата.
Полека пролетва ги однесе сите мразеви
мазно и тивко како летот на пердувот
како пиjано синило на небото,
во прстиве ми ги остави стиховите и
одблесокот на жарта од мојата здодевност.
Си правам одар
врз кревката кора на идната книга
каде што ќе се жртвувам
со лицето без маска во ритам
на последната песна неопходна
за танцот за пречистување на вечноста
во духот.
МЈ 2017 г

Image result for afrika poezija

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

w

Connecting to %s