Кралско спиење

Кралско спиење

буден сум а спијам
на некоја карпа
нозете ми ги заплускува некое бранче
нешто е сомнително не се мои
спијам во некоја градина
на клупата покрај масата
од масивен мермер со скршена вазна
спијам на еден стар резбан стол
во маалската црква
покрај вратата на некогашниот театар
на еден покрив вжештен од сонцето
секаде спијам
потпрен на своите дланки
покриен со шарени парчиња небо
летајќи, пливајќи, пловејќи
спијам и со мечот в рака
со моето перо и песната крал што ме стори
и вие ќе спиете еден ден
и вие ќе бидете кралеви
под земајата
МЈ 2017 г

Image result for кинг ис деад

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

w

Connecting to %s