Daily Archives: Јули 4, 2017

Во јазлите на сонот

Во јазлите на сонот На пат кон сонот се тетерават јазлите јал котелците јазикот ги чека ќе ги свива превиткува и пласти мамка е перница мека од секогаш така било од памтивека. Денот арачот свој си го зема свеќата огледалото … Continue reading

Posted in Uncategorized | Напишете коментар

Каде што кавалите ветер пијат

Каде што кавалите ветер пијат * Каде што кавалите ветер пијат, планините тежина си мерат, небото облаци си шие, и потокот без лузна бучи сртот чија песна учи.? Тие не виделе море, нивната тајна ко срна в шума шета, и … Continue reading

Posted in Uncategorized | Напишете коментар

Кај ветрот едно око има

Кај ветрот едно око има * Да папса молкот в земја, претепан ко стија в љубен сон, в гроб темен зборој да го касаат, глас да нема а болка, скршен колк, -драм, драм, драм- -друм, друм,друм- кај втерот едно око … Continue reading

Posted in Uncategorized | Напишете коментар