Кај ветрот едно око има

Кај ветрот едно око има
*
Да папса молкот в земја,
претепан ко стија в љубен сон,
в гроб темен зборој да го касаат,
глас да нема а болка, скршен колк,
-драм, драм, драм-
-друм, друм,друм-
кај втерот едно око има,
а на секој десетти црно сонце,
кај срце плачот со молк го мие,
нит сокол лета нит вода пие,
-драм,друм,друм-
-драм, друм,друм-
нит песна нит пречек само молк празен
на уста пена в глава рани дар прска
нема истек доток црн матен и мразен
кај ветрот едно око има
молк, ѕвезди и една тенка трска.

МЈ

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

w

Connecting to %s