Дадаистична

Дадаистична

Спакуван ни е животот
под планина во мало градче
сосем малограѓански.
Низ чешмите ниту збор мокар
по некоја капка за стаорец или птица
Портите отворени
во исчекување на божемен
стратешки дијалог со самите себе.
Поезија без ѕидови тавани и тунели
ама и без чај и миризливи приказни
за исечените липи.
Спијат збунето мачките во сенка
страдаат од деменција
сонуваат урми и банани.
Се е релативизирано
хемија облик оклопи на себе
студени огнови и сини петокраки.
Лавиринтот ни е од најсовремен крој
ремек дело на геометријата
живееме од вести кои ги нема
незабележани на Целзиусовите
степени и странски јазици.
Простете веќе ме фаќа лексичка вртоглавица.

МЈ 2017 г

Related image

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

w

Connecting to %s