Daily Archives: Јули 14, 2017

Најкратка

Најкратка Те сакам, и реков, како сонцево, тоа само што зајде. Ми светиш како онаа ѕвезда, и велам, ја снема , ноќ, некој облак ја покри. Дај да те бакнам, лудо мое, и велам, таа ги затвори очите јас се … Continue reading

Posted in Uncategorized | Напишете коментар

Столицата

Столицата на која седам Столицата на која седам, удобност не ми нуди, тврда е стара и расклатена, разновидни болки ми буди. Не не, не се тоа длабоки и остри, само често менуваат агол, изнудуваат крик и псовка, стихот го формираат … Continue reading

Posted in Uncategorized | Напишете коментар