Најкратка

Најкратка

Те сакам, и реков, како сонцево,
тоа само што зајде.
Ми светиш како онаа ѕвезда, и велам,
ја снема , ноќ, некој облак ја покри.
Дај да те бакнам, лудо мое, и велам,
таа ги затвори очите јас се закашлав силно,
семки на состанок не се грицкаат,
баксуз, си велам.
Слушај ми вели, ај пушти ја ноќва нека збори,
тинејџер не си, темно е ама се гледа дека гориш.

А колку само ја вежбав краткоста
на мојата митска љубовна изјава.
МЈ 2010 г

Image result for латински назив за страните на паричката

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

w

Connecting to %s