Како Петок

Како Петок

Да бидам бесмртен
треба да разговарам со бога
кога тој ќе посака да ги разлиста моите стихови
шетајќи низ рајот со него нога до нога.

Да бидам бесмртен
се ќе зависи од неговата критика и рецензија
колку значењето на стихот влијаело
на истрошеноста на мојот свет ил мојот влог
во делот во кој од него правам атеистичка тензија.

Ако бидам па бесмртен
јас до него нема ни да навратам најпосле
последната песна ќе му ја спуштам на леток
ќе му мафнам во прелетот покрај рајот
и денот ќе биде голем голем како Петок.
МЈ 2017 г

Песната е последен поздрав кон

Честер Бенингтон фронтменот на групата

Линкин Парк  на 41 год. сам си го одзеде животот.

Related image

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

w

Connecting to %s