Tокму во ова време

Токму во ова време

обично во ова време песната
ме начекува
ми вели добровечер
ми ги допира рамената ме масира
полека го подига сводот
да не ме згмечи
ми ја соблекува од телото
преостанатата солидарност
што останала на градите и плеќите
нежно го завртува
околу оската на преостанатата дневна светлина
полека почнува тивка музика на страста
што доаѓа од врвот на иглата на уморот
вкопана во круговите
на пијаните искри
со кои ја храни љубовта во мене.
Неколку ружи ќе преспијат со неа
за во утрото први да го измијат сонцето
со змарзнатите капки солзи
прокапени од најубавата песна
што ме начекува.
Марио Јагоски 2017 г.

Image result for Tin Can Forest

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Промени )

Connecting to %s