Може и пара поезија да ја наречете

Секој нурка по некаква школка
дали ке најде бисер тоа е друга ствар.
И Фројд завршил на психијатар
зашто бил опседнат со секс.
Фидел Кастро не можел да спие
ако не го читал Фројд , велат од страв
да не почне да мокри низ прозорец.
Некои историчари за никакви пари не ја
напуштаат Македонија само да ја откријат
вистината дали имало историја пред Грујо.
А јас, јас секое утро сончево насмеан се будам,
под прозорецот замислувам далги и бранови,
зашто море немам за патот на денот не судам,
отспротива се гледам скоро во сите станови.
Микрофонот во моето перо понекогаш грчи
предупредува поезија може да се пее и рачно
умира ако во профит ја сместувам за да се прчи
размислете поет кај тоне никогаш не е мрачно.
Жештинава ќе ве разбушави до тој степен
што красноречивоста моја ќе го задави вашето јаве.
МЈ 2017 г

Јули-август сум Омар Шариф

Advertisements
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

One Response to Може и пара поезија да ја наречете

  1. mario@com.mj.mk напиша:

    Не се залетувајте со коментари ова не е ајвар поезија 😀

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

w

Connecting to %s