Author Archives: mario@com.mj.mk

Турција лаже! Turkey is lying!

Турција го лаже целиот свет. Под изговор дека прави офанзива против терористите од ИС врши геноцид против курдите во Сирија. Жалосно е што САД ја подржуваат во нејзиното злосторство. Во Турција поради оваа најава уште пред 5 години беа убиени … Continue reading

Posted in Uncategorized | Напишете коментар

ПРЕКРАСНО

прекрасно беше дружењето со вас има некои повици како магнет се нема спротивтставување нудат само пат долг колку најдолгиот сон знам дека нема да се вратам ќе бидам само прашинка ситна како дел од мојата најкратка песна со чуден наслов … Continue reading

Posted in Uncategorized | 3 Коментари

Нема успешни разделби

  Велат а лажат дека ништо не понесуваме со себе ќе те чекам на влезот за да те разуверам Нема успешни разделби Насекаде прозорци и птици петици валкани од нежност а таму нема причинување само слаткарници без врати Ако сега … Continue reading

Posted in Uncategorized | Напишете коментар

КАКО СТЕ

Како сте * Ниту на сон не верувајте дека сум ја напуштил поезијата. Таа е течен апсурд во кој по цел ден плива мојот мозок заштитен од непотопливите мисли на реалноста и надреалноста. Таа се шета по брегот на тоа … Continue reading

Posted in Uncategorized | Напишете коментар

Мојата пријателка

Мојата пријателка Мојата пријателка и пред бакнежот и по него има кратка црна коса. Очите и светат, секогаш осмислуваат ветување. Сиромашна е не ни сонува богатства. Ја изведувам понекогаш на вечера. Често застанува кога шетаме и ме прегрнува. Го прави … Continue reading

Posted in Uncategorized | Напишете коментар

Рефлексна мисла

Рефлексна мисла Каков повод, само поглед Отварам фрижидер и одбирам пиво Надвор се слуша полициска сирена Седнувам на троседот и го барам далечинското Спикерката на Тв за првпат ми заличи на тепана муцка Го вклучувам светлото во собата хибрид светлина … Continue reading

Posted in Uncategorized | Напишете коментар

Oди

Оди Помини над лицево со дланката ладна спушти ми ги трепките сакам да спијам, нека остане тагата под нив сама и јадна, студот во огнот од срцето не ќе го кријам. Некои сосем туѓи ти го смрачиле умот очи, не … Continue reading

Posted in Uncategorized | Напишете коментар

Постојат некои поезии…

Постојат два вида на поезии Една пред која со вознес се лигавите и ја дигате во небесата одушевени од мајсторијата со која поетот/поетесата/ ги изнел своите емоции на светлина од длабочината на “мракот“ на својата “душа“ мирисајќи го затруленото цвеќе … Continue reading

Posted in Uncategorized | Напишете коментар

Мојата предност пред вас е недостижна

Вие не успеватe да смените ништо во времето Тоа ве менува вас Не знаете на него да нацртате питач или цар во даден момент да ги оживееете пред вас да одиграат една забавна ролја ма макар и со сомнителен карактер … Continue reading

Posted in Uncategorized | Напишете коментар

Ти можеш да пишуваш што сакаш

Да речеме за љубовта која од универзумот не се разликува или за нередот што го остава зад себе дури и да црташ воздишки врз нашата интимна географија Можеш и млада актерка да изигруваш пред столетното дабје ама голема риба не … Continue reading

Posted in Uncategorized | Напишете коментар